خبر ویژه جرس: متن کامل کیفرخواست دادستان نظامی تهران علیه ۱٢ عامل متهم فاجعه کهریزک
لينک دانلود متن کامل کيفر خواست در قالب يک فايل فشرده - حجم فايل تقريبا 2 و نيم مگابايت - حتما دانلود کنيد
http://www.mediafire.com/file/a2w42rwd0mmdodb/DadNameh-Kahrizak.zip
جرس: متن کامل کیفرخواست متهمان کهریزک با امضای معاون دادستان نظامی تهران عباس پارساپور به شماره ۴٧٠٣/٨٨ مورخ ٢۵ آذر ۱٣٨٨در ٢٧ صفحه اخیرا در اختیار جرس قرار گرفته است. در این کیفرخواست نام ۱٢ نفر به عنوان متهم به چشم می خورد؛۱۱ نظامی و یک غیرنظامی از اراذل و اوباش همکار نیروی انتظامی! بالاترین متهم پرونده فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ است و اگر چه نام چند نفر از مقامات عالی رتبه قضائی در کیفرخواست ذکر شده، اما ظاهرا این آمرین به عنوان متهم به رسمیت شناخته نشده اند. این کیفرخواست تنها عاملین و مجریان را دربرمی گیرد و به لحاظ سازمانی مجاز به پرداختن به آمرین نبوده است. نکته مهم دیگر اینکه این کیفرخواست تنها بر اساس شکایت شکنجه شدگان شکل گرفته است و از شکایت دادستان کل کشور و مدعی العموم در آن خبری نیست. معنای غیبت معنی دار مدعی العموم در این کیفرخواست این است که نظام از این متهمین شکایتی ندارد، چرا که عاملین انجام وظیفه کرده اند نه خودسری و تجری. در این زمینه اسناد دیگری نیز در اختیار جرس قرار گرفته است که بتدریج منتشر خواهد شد. جرس از کلیه حقوقدانان و وکلا دعوت به تحلیل حقوق اسناد کهریزک می کند. کهریزک آینه قضاوت و عدالت جمهوری اسلامی است.
"در هنگام پذیرش در بازداشتگاه کهریزک، تمام متهمان باید در انظار سایرین عریان شده و بعضا به صورت طولانی به همان صورت نگاه داشته می شدند...لباسهای زیر آنان اخذ و دور ریخته می شد و لباس های رویشان را به صورت وارونه به تن آنان می پوشاندند... اوباش و اراذل مستقر در بازداشتگاه نیز، به صورت نیمه عریان و عریان، در میان بازداشت شدگان حوادث بعد از انتخابات تردد می کردند و به آزار آنان می پرداختند... با دستور مقامات مافوق، یکی از بازداشت شدگان توسط ماموران به مدت ده ساعت بدون آب و غذا در گودالی تا کمر مدفون گردیده و مورد آزار قرار گرفته بود... با وجود فصل تابستان و گرمای طاقت فرسا، بازداشت شدگان حوادث بعد از انتخابات را به ۴ دسته تقسیم کرده و در قفس های مخصوصِ نگهداری اوباش و اراذل می انداختند... طبق اسناد موجود، فضای کافی حتی برای نشستن وجود نداشت و بیشتر این بازداشت شدگان، به طور ایستاده شب را به روز می رساندند... برای تمام افراد، تنها دو دستشویی موجود بود که یکی از آنها خراب و دیگری فاقد درب بود و بازداشتی ها به صورت پابرهنه در تمام محیط از جمله دستشویی تردد می کردند... تمامی بازداشتی ها دچار بیماریهای عفونی چشم شدند... ضرب و شتم مداوم با باتوم ، مشت و لگد، لوله، و برخوردهای فیزیکی خشن در گرمای شدید تابستان، سبب آن شده بود که بسیاری از بازداشتی های حوادث اخیر، دچار ضعف و غش و از هوش رفتگی شوند..."
با گذشت بیش از ۱۶ ماه از تعطیلی بازداشتگاه «کهـــریزک» و سپری شدن چندین ماه از ارائه گزارش کمیتۀ ویژۀ مجلس پیرامون حوادث و رخدادهای آن بازداشتگاه - که منجر به جانباختن تعدادی از بازداشت شدگان اعتراضات بعد از انتخابات شده بود- اینک دادنامه و کیفرخواست متهمان رده های مختلفِ این پروندۀ ملی، توسط منابع خبری در اختیار رسانه ها قرار گرفت.
چندی پیش معاون حقوقی و قضایی سازمان قضایی نیروهای مسلح، درباره آخرین وضعیت پرونده حادثه بازداشتگاه كهریزک گفته بود: از دیدگاه ما رسیدگی به پرونده كهریزک به اتمام رسیده و این پرونده طبق روال سایر پروندهها، در حال ارسال به دیوان عالی كشور برای تجدیدنظر است.
گفتنی است در جریان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸، تعداد زیادی از بازداشت شدگان اعتراضات ۱۸ تیر ماه، به دستور مقامات امنیتی و قضایی وقت- چون قاضی سعید مرتضوی، دادستان وقت تهران- به بازداشتگاه مخوف کهریزک (واقع در جنوب تهران) منتقل شدند که در آنجا مورد ضرب و جرح و شکنجه قرار گرفته و گروهی از آنان بر اثر شدت شکنجه ها جان باختند. مقامات ذیربط، بویژه دادستان وقت تهران، "مننژیت و بیماری" را عامل فوت آنان اعلام کردند، که این نظر قویا توسط پزشکی قانونی کشور رد شد.
سازمان قضایی نیروهای مسلح نیز، ۹ تیر (۳۰ ژوئن) امسال، دو تن از ماموران نیروی انتظامی را مسئول قتل سه بازداشتی (امیر جوادی فر، محسن روح الامینی و محمد کامرانی) شناخت و آنها را علاوه بر "قصاص نفس"، به تحمل حبس، انفصال موقت از خدمت، پرداخت جزای نقدی، تحمل شلاق تعزیری و پرداخت دیه هم محکوم نمود. همزمان ۹ مامور انتظامی و متهم دیگر پرونده نیز، به تحمل مجازات هایی چون تحمل حبس، پرداخت دیه و جزای نقدی، انفصال موقت از خدمت و تحمل شلاق محکوم شدند. اما بلافاصله بعد از اعلام این خبر، عضو کمیته ویژه مجلس در پیگیری حوادث بعد از انتخابات اعلام اسامی متهمان و محکومان پرونده کهریزک را در مقطع فعلی خلاف قانون دانست.
در همین راستا، روز یکشنبه ٢٨ آذرماه ٨٩، پس از ماهها فراز و نشیب، منابع خبریِ توانستند دادنامه و کیفرخواست ٢٧ صفحه ای برخی از متهمان این پروندۀ ملی را در اختیار رسانه ها قرار دهند.
به گزارش جرس، طی دادنامه و کیفرخواستی تنظیمی در سازمان قضایی نیروهای مسلح که تاریخ آن ٢۵ آذرماه ٨٨ ذکر شده، ضمن شرح سابقه و وضعیت غیر انسانی و اسفناک بازداشتگاه کهریزک، به گوشه هایی از عملکرد و اقدامات ۱٢ متهم پرونده - که ۱۱ تن از آنان مامور نیروی انتظامی می باشند- بر اساس اعترافات متهمین اشاره شده و خاطرنشان گردیده که خشونت، ایراد ضرب و جرح و آزار متهمان، "رویه ای جاری" در آن بازداشتگاه بوده است.
در این کیفرخواست که متهمین "بر اساس اقاریر و اعترافات"، به "قتل" و "مشارکت در قتل" از طریق ایراد ضرب و جرح، شکنجه و آزار بازداشت شدگان، محروم نمودن زندانیان از حقوق اولیه، ارائه گزارش خلاف واقع و تهدید شاکیان پرونده متهم شده اند، موقعیت سازمانی و اتهاماتِ سرتیپ عزیزالله رجب زاده، سرهنگ فرج کمیجانی، استوار محمد خمیس آبادی، استوار ابراهیم محمدیان، سرهنگ روانبخش فلاح، سرهنگ محمد عامریان، ستوان سوم سید کاظم گنج بخش، استوار اکبر رهسپار، استوار دوم حمید زندی، استوار دوم مجید وروایی و گروهبان دوم مهدی حسینی فر شرح داده شده است.
علاوه بر این افراد، لباس شخصی محمدرضا کرمی، که از اوباش و اراذل باسابقه بوده و توسط مسئولین بازداشتگاه بعنوان «مسئولِ بند» منصوب شده و در آزار و قتل بازداشتی ها نقش جدی داشته نیز، مورد اشاره قرار گرفته است.
در بند چهارم کیفرخواست، در شرح جزئیات فوتِ جانباختگان، ضمن تایید کامل ضرب و جرح های وارده، به نقل از کارشناسان پزشکی قانونی آورده است "مرحوم محسن روح الامینی ٢۵ ساله، به دنبال استرس های فیزیکی و روحی شامل ضربات متعدد جسمانی و شرایط بد نگهداری، دچار یک واکنش التهابی سیستماتیک و نارسایی در ارگان های حیاتی شده و فوت می نماید... مرحوم امیرجوادی فر ٢۵ ساله، طبق نظر گروه کارشناسان پزشکی قانونی، بر اثر ضربات ناشی از اصابت جسم سخت و مجموع صدمات وارده در راه انتقال از کهریزک به اوین فوت می کند... مرحوم محمد کامرانی ۱٨ ساله، بر اثر شدت ضربات ناشی از جسم سخت، دچار آسیب در نسوج و همچنین نارسایی کلیوی شده و بعد از انتقال به بیمارستان، فوت می کند..."
در بخش دیگری از این کیفرخواست همچنین به رامین پوراندرجانی، پزشک بازداشتگاه کهریزک که بعد از چندی به صورت مشکوک فوت می کند، نیز اشاره شده، که براساس اعترافات متهمین، وی و پزشک مافوقش، از امضای گزارش خلاف و اعلام مرگ متهمین به دلیل بیماری مننژیت امتناع می کنند تا درنهایت گزارش خلاف با امضایِ خودِ متهمین امضا شده و به مقامات قضایی ارسال گردید.
نکته حائز اهمیت دیگر در این قسمت از کیفرخواست، آمریت و نقش سعید مرتضوی، دادستان وقت تهران می باشد که آمده است "بعد از امتناع دکتر پوراندرجانی و مافوقش (دکتر فرهمندپور) از امضای گزارش خلاف در مورد علت مرگِ بازداشتی ها، نامه ای توسط سعید مرتضوی تنظیم، دیکته و به ماموران داده می شود، که مرتضوی گفته بود بدلیل مصلحت، باید چنین گزارشی را به مراجع قضایی ارائه دهند و فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ نیز، دستور همکاری در این زمینه صادر می کند..."
ماموران ذیربط در گزارش خلاف واقع خود آورده بودند "بر اساس اعلام بیمارستان مهر، شهدای تجریش و لقمان، هر سه متهم بر اثر بیماری مننژیت فوت نموده و هیچگونه ضرب و شتمی در خصوص آنها در بازداشتگاه صورت نگرفته است..."
همچنین موضوع آمریت و نقش «حداد»، معاون امنیت دادستانی تهران، در دستور به اعزام بازداشت شدگانِ روز ۱٨ تیر به کهریزک، مورد اشاره قرار گرفته است.
از نکات قابل توجه دیگر اینکه، برخلاف آنچه قبلا اعلام شده بود که دهها تن از بازداشت شدگانِ اعتراضاتِ ۱٨ تیر ٨٨ به کهریزک اعزام شده اند، مشخص گردید، گروه زیادی از معترضینِ حوادث بعد از انتخابات (قبل از ۱٨ تیر) به آن محل اعزام و بر اساس موارد مندرج، در بند اوباش و اراذل مورد آزار و اذیت و شکنجه های خاص قرار می گرفتند، که آزار جراحت و صدمات وارده به بازداشت شدگان حوادث بعد از انتخابات که در کهریزک نگهداری می شدند، تا ماهها پس از آزادی و تشکیلِ این پرونده، بر روی بدن آنها باقی مانده بود.
در این کیفرخواست گوشه ای از موارد قابل تامل در مورد نحوۀ شکنجه ها و نقش متهمان و آمران نیز مورد اشاره قرار گرفته است.
جرس توجه خوانندگان را به متن کامل این کیفرخواست که برای نخستین بار منتشر می شود جلب می کند::
گفتنی است چندی پیش در جریان رسیدگی به این پرونده، شواهد و مستنداتی، نقش بارز و آمریتِ سعید مرتضوی، دادستان سابق تهران، و چند مقام ارشد قضایی دیگر، در فجایع کهریزک را مشخص کرده و سبب تعلیق مرتضوی، حداد، معاونت امنیت داستانی تهران و حیدری فر، دادیار داسرای ویژۀ امنیت شده بود، که بدلیل حمایت برخی نهادهای فراقانونی و همچنین رئیس دولت، دستگاه قضایی "تا کنون" توان برخورد جدی با دانه درشت های پرونده کهریزک را نداشته است.
ماه گذشته دبیر کمیسیون اصل نود مجلس، بابیان اینکه "سعید مرتضوی به دادگاه رفته و پرونده اش در دادسرای کارکنان دولت مفتوح است و از تمام مسئولیت های قضایی نیز معلق می باشد"، خاطرنشان کرده بود "سال ٨۵ آیت الله هاشمی شاهرودی (رئیس وقت دستگاه قضایی) دستور تعطیلی کهریزک را صادر کرده بود، اما مرتضوی اجازه این کار را نمی داد."
مرتضوی هم اکنون از سوی محمود احمدی نژاد، به ریاست ستاد مبارزه با قاچاق ارز و کالا منصوب شده و در حاشیه امنیت قرار دارد.
تنظیم: حمیدرضا تکاپو
بیماری بهاره هدایت در بند متادون زندان اوین
بهاره هدایت، فعال دانشجویی که با حکم نه سال و نیم حبس همراه با جمعی دیگر از زندانیان زن سیاسی در بند متادون زندان اوین نگهداری میشود، در زندان به بیماری سنگ صفرا دچار شده و احتمالاً نیازمند جراحی است.
به گزارش کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، بهاره نزدیک به هشت ماه است که از ملاقات حضوری با همسرش محروم بوده است و علیرغم درخواست های مکرر به مقامات قضایی هنوز پاسخی به این درخواست ونیز درخواست مرخصی وی داده نشده است.
به گفته همسر بهاره هدایت، او پیش از رفتن به زندان بیماری نداشت و بیماری سنگ صفرا محصول شرایط زندان است. او همچنین درباره شرایط بند متادون می گوید: «فقط روزی چهل و پنج دقیقه تا یک ساعت برای هواخوری در را باز میکنند. آنها در یک سوییت ۳۰-۳۵ متری هستند که در بسته است و با کس دیگری تماس ندارند و مکان نگهداریشان مانند سلولهای جمعی ۲۰۹ اوین است. از روزی هم که به بند متادون بردند آنها را تلفن هایشان قطع است.»
وی درخصوص درخواست همسرش برای انتقال به بند عمومی گفت: « هم اکنون بیش از ۱۵ نفر در بند متادون هستند و درخواست کرده اند که به بند عمومی منتقل شوند اما موافقت نمیشود. در واقع تا الان که موافقت نشده است. اگر چه با تقاضای دو نفر به نام های زهرابهرامی و هنگامه شهیدی موافقت شد و آنها را به بند عادی بردند.»
بهاره هدایت در تاریخ ۱۰ دی ماه بازداشت شد وهم اکنون نیز در زندان اوین به سر می برد. دادگاه تجدیدنظر حکم ۹ سال زندان را که وی در دادگاه بدوی دریافت کرده بود قطعی اعلام کرد. بهاره هدایت به صورت جزیی ۲ سال از آن به دلیل توهین به رهبری، ۶ ماه به دلیل توهین به رییس جمهوری است. برای اقدام علیه امنیت ملی، نشر اکاذیب و تبانی برای تجمع ۵ سال مجموعا زندان به وی داده شده که با اضافه شدن یک حکم دو سال حبس تعلیقی- به دلیل برگزاری تجمع زنان در میدان هفتم که برعلیه قوانین زن ستیز بود -مجموعا ۹ و سال وشش ماه زندان به این فعال دانشجویی داده شده است.
محکومیت محمد رسولاف، فیلمساز، به شش سال حبس تعزیری
حکم محکومیت «محمد رسولاف» مبنی بر شش سال حبس تعزیری به اتهام اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام صادر شده است.
میرزازاده وکیل مدافع رسولاف نیز با تائید صدور حکم محکومیت موکلش از سوی دادگاه بدوی به ایسنا گفت: به رای صادره در مهلت مقرر اعتراض خواهیم کرد.
وی افزود: در حال حاضر آقای رسولاف فیلمی در دست ساخت دارد که در مرحله اخذ مجوز از وزارت ارشاد است.
دلیل برخورد با خانواده شهدا، دور شدن از اهداف انقلاب و آرمانهای امام است
فاطمه عربسرخی، فعال اجتماعی و دختر فیضالله عربسرخی، روز گذشته به همراه هادی حیدری، علیرضا طاهری و محمد شفیعی بازداشت شد. این جوانان اصلاح طلب، به دادسرای اوین احضار شده و از سوی ماموران وزارت اطلاعات مورد بازجویی قرار گرفته بودند.
مریم شربتدار قدس، مادر فاطمه و همسر فیضالله عربسرخی از شاکیان سردار مشفق، در گفتوگو با خبرنگار کلمه، ضمن رد ادعای طرح اتهام برنامهریزی برای برخی جلسات، تاکید میکند که: در برگه احضاریه دخترم فقط نوشته بود جهت پاره ای توضیحات.
او همچنین دور جدید بازداشتها را با شروع اجرای طرح هدفمندی یارانهها بیارتباط نمیداند و میگوید: شاید با این مناسبتها توهماتشان شدیدتر شده و از سایهی خودشان هم میترسند.
گفتوگوی کوتاه خبرنگار کلمه با مریم قدس را بخوانید:
خانم قدس، مامورین امنیتی پس از یورش به خانه و تفتیش منزل، اینک دخترتان را پس از رجوع به دادسرای اوین بازداشت کردهاند. میدانید به چه جرمی؟ ظاهرا در برگه احضاریه، اتهام «برنامه ریزی برای برگزاری برخی جلسات» ذکر شده! این جلسات چه چیزی بودهاند؟
در برگه احضاریه دخترم که اتفاقأ همین دیروز هنگام همراهیاش به سوی اوین، با دقت به آن نگاه کردم، فقط نوشته بود: جهت پاره ای توضیحات، و از سه نفر دستگیرشدهی دیگر هم که آنجا حضور داشتند، چنین چیزی نشنیدم. اتفاقا ماموران هم بارها با تأکید می کردند که فقط چند سؤال ساده در کار است و قصد بازداشت نداریم.
به نظر شما، نیروهای امنیتی از چه چیز میترسند که این طور به خانه جوانان میریزند و بعد هم این طور آنها را دستگیر میکنند؟ فاطمه شما چه چیزی را تهدید میکند و چطور میگویند برای امنیت کشور خطرناک است؟
البته پاسخ به این سؤال مستلزم تحلیل و ریشهیابی عمیقتری است؛ اما به اختصار، من فکر میکنم اینگونه ترسها نتیجهی طبیعی عملکردهای غلط و بدون تدبیر است که متأسفانه متوجه نیستند اشتباه را نمیتوان با اشتباهی دیگر جبران کرد. برخی انسانها وقتی با تصوری غلط دست به اقدامات غیر عاقلانه میزنند، با دیدن نتایج ناخوشایند، علت را دریافته و قبل از دیر شدن، به جبران میپردازند. اما متأسفانه عدهای حتی پس از درک موقعیت و شناختن حقایق هم با نگرانی از به خطر افتادن منافع و موقعیتشان سعی در پاک کردن صورت مسئله دارند که میتواند منجر به فجایع و تنشهای بیشتر شود.
اما در مورد دخترم، اتفاقأ این سؤالی است که من از آنان دارم، که فردی با شرایط فاطمه که طی دو سال اخیر بارها در بیمارستان بستری بوده، با وجود داشتن فرزندی خردسال (دو ساله) و با وجود چند بار از دست دادن شغل فقط به خاطر نام عربسرخی، چه اقدامی میتواند علیه امنیت ملی داشته باشد و اتفاقأ آنها هستند که امنیت بیگناهان زیادی از این ملت را با این رفتارهای خشن و دور از عقل، از بین بردهاند.
آیا به نظرتان دور جدید بازداشتها و برخوردها، با شروع اجرای طرح هدفمندی یارانهها ارتباطی دارد؟
من نیازی نمیبینم که این برخوردهای وحشیانه را به این چیزها ارتباط دهم و معتقدم بازداشتها مستمر بوده و دور جدیدی را احساس نمیکنم، فقط شاید با این مناسبتها توهماتشان شدیدتر شده و از سایهی خودشان هم میترسند.
به نظرتان چرا جمهوری اسلامی به جایی رسیده است که با خانوادهی دو شهید، که جان فرزندانشان را برای دفاع از این آب و خاک و حفظ امنیت و تمامیت آن دادهاند، امروز اینطور برخورد میشود؟
شاید اگر بخواهم توضیح دلایل دیگر را به زمانی مناسبتر ارجاع دهم، اصلیترین دلیل به نظر من دور شدن از اهداف انقلاب و آرمانهای امام راحل است که متأسفانه با امکان یافتن مغرضانی که سالها در انتظار موقعیتی برای رسیدن به اهداف شومشان بودند، این دور شدن سرعت بیشتری یافت.
وزیر اقتصاد: تصمیم داریم به جای یارانه نقدی به مردم سهام بدهیم
در حالی که بسیاری از دارندگان سهام عدالت از زیانده بودن سهام های واگذار شده گله دارند، شمس الدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، از برنامه دولت برای ارائه سهام به جای یارانه نقدی خبر داد.
به گزارش مهر، وزیر اقتصاد امروز یکشنبه در حاشیه جلسه هیئت دولت اعلام کرد: براساس اطلاعات رسیده، مردم در روز نخست اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها کمتر از نیم درصد یارانه واریزی را از حسابهایشان برداشت کردند.
حسینی افزود: این آمار نشان می دهد که مردم زندگی عادی خود را ادامه می دهند و هیچ عجله ای برای برداشت یارانه های نقدی ندارند.
وی گفت: البته ما هم تصمیم داریم از این یارانه ها در قالب ارائه سهام به مردم استفاده کنیم تا منفعت بیشتری به آنان برسد.
تعطیلی یک واحد تولید باسابقه در خرمدره و بیکاری ۱۴۰ کارگر
دبیر اجرایی خانه کارگر خرم دره خبر داد: «شرکت چینی نور با ۱۴۰ کارگر تعطیل شده است.»
به گزارش ایلنا، کاظم خلجی افزود: «این واحد متعلق به بخش خصوصی است ودارای ۲۲ سال سابقه فعالیت میباشد.»
دبیر اجرایی خانه کارگر خرم دره تصریح کرد: «کارگران این واحد به بیمه بیکاری معرفی شدهاند اما مسوولان شهرستان به دنبال حل مشکل چینی نور و شروع به کار مجدد این واحد تولیدی هستند.»
خلجی گفت: «کارفرما میگوید به دلیل عدم فروش محصولات شرکت چینی نور مجبور به تعطیلی این واحد شده است.»
اکونومیست: رتبه ایران در فناوری اطلاعات از بین ۶۴ کشور: آخر!
رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات با انتقاد از رتبه ایران در فناوری اطلاعات به گزارش موسسه اکونومیست در سال ۲۰۰۷ اشاره کرد و گفت: در این رده بندی ایران از حیث فناوری اطلاعات در بین ۶۴ کشور رتبه ۶۴ را کسب کرد که این عدد در سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ نیز تغییر چندانی نکرد.
به گزارش مهر، سید امید فاطمی با اشاره به رتبه ضعیف ایران در مقوله فناوری اطلاعات از حیث تحقیق و توسعه و تربیت نیروهای متخصص گفت: در رتبه بندی موسسه اکونومیست، مقوله فناوری اطلاعات با شاخصهای متفاوتی سنجیده شده که وضعیت ایران در این شاخصها آنچنان که باید خوب نیست.
وی اضافه کرد: رتبه ایران از حیث تحقیق و توسعه در فناوری اطلاعات از آخر یازدهم است و در بخش تربیت نیروهای متخصص فناوری اطلاعات بعد از کشورهای آذربایجان، پاکستان، نیجریه و ویتنام از آخر رتبه پنجم را کسب کرده است.
ناگفته یی از آخرین دیدار دیپلماتیک متکی
ندای سبز آزادی: یک منبع آگاه جزئیاتی از جلسه میان منوچهر متکی وزیر خارجه سابق ایران و عبدالله واد رئیس جمهوری سنگال را در اختیار ایران دیپلماتیک قرار داده است.
این منبع آگاه به ایران دیپلماتیک گفت: در میانه جلسه میان متکی به عنوان فرستاده محمود احمدی نژاد و عبدالله واد، منشی عبدالله واد وارد جلسه شد و یادداشتی را به واد داد که در آن یادداشت برکناری منوچهر متکی توسط رئیس جمهوری به اطلاع واد می رسد.
به گفته این منبع آگاه عبدالله واد بلافاصله پس از دیدن یادداشت خطاب به متکی می گوید شما توسط پرزیدنت احمدی نژاد برکنار شده اید و بنده از الان به عنوان یک مهمان با شما سخن می گویم.
اعتراض تاکسی داران قم بعد از گذشت چند ساعت از قانون هدفمند کردن رایانه ها
ندای سبز آزادی: دیروز یک شنبه 28 آذرماه هشتادو نه جمعی از تاکسی داران قم به نشانه ی اعتراض با تجمع در مقابل صدا وسیمای قم در خیابان بلوار امین به مدت چند ساعت باعث بوجود آمدن ترافیک شدند . این معترضین که حدود به 100 نفر میرسید با تجمع با تاکسی ها ی خود اعترض خود را به دلیل گران شدن قیمت گاز cng به مسئولین رساندند این امر در زمانی به وقوع پیوست که تنها ساعاتی از دستور اجرای طرح هدفمند کردن رایانه ها می گذشت . در همان ابتدای تجمع با حضور نیروهای پلیس و برخورد با معترضین خواهان متفرق شدن جمع معترض شدند که با مخالفت معترضین همراه شد ولی بعد از گذشت همان ساعت های اول با فشار بیشتر پلیس تاکسی دارن مجبور به متفرق شدند و بدون اینکه مسئولی پاسخی به آنها دهد صحنه ی اعتراض را ترک گفتند .
در شب شنبه با دستور ریاست جمهوری طرح هدفمند کردن رایانه ها به اجرا گذاشته شد که در آن هفت حامل انرژی عنوان شد و با قیمت های جدید به مردم ارائه گشت که گاز نیز جز یکی از این هفت عامل انرژی بود . بر خلاف اینکه شواری شهر قم هنوز نرخ های جدید کرایه تاکسی ها را اعلام نکرده است ولی تمامی مسیرها با افزایش قیمت روبرو بوده و خود تاکسی دارها با افزایش قیمت دلخواه خود به جابجایی مسافران پرداخته اند .
اعزام ۳۷ هزار روحانی از سوی سازمان تبلیغات اسلامی، برای تبلیغ طرح هدفمندی
ندای سبز آزادی: معاون پارلمانی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: ۳۷ هزار مبلغ این سازمان برای شفاف سازی و آماده سازی مردم در زمینه آماده سازی مردم برای هدفمندی یارانه ها پیش از آغاز این قانون به استانهای مختلف کشور اعزام شدند.
به گزارش مهر، اسماعیل فلاح با اشاره به آغاز هدفمندی یارانه ها در کشور افزود: سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان یکی از نهادهای فرهنگی که می توانست در موضوع هدفمندی یارانه ها در مبحث تبلیغی و ارتباطی با مردم موثر باشد فعالیت خود را در این زمینه قبل از آغاز طرح و همزمان با دولت در سرتاسر کشور شروع کرد.
وی با اشاره به اعزام ۳۷ هزار مبلغ در سراسر کشور افزود: این مبلغان که در جلسات مختلف کارشناسی با حضور متخصصان هدفمندی یارانه ها، مسئولان استانداری و استانداران شرکت کرده بودند با ابعاد مختلف این موضوع آشنا شده بودند بنابراین در زمینه روشن سازی تفکرات مردم و آماده سازی آنان برای اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها به شهرها و استانهای مختلف کشور اعزام شدند.
وی افزود: فعالیت های سازمان تبلیغات در زمینه تبلیغ و اطلاع رسانی برای هدفمندسازی یارانه ها پیش از ماه محرم آغاز شده بود.
فلاح با اشاره به اینکه مبلغان سازمان تبلیغات بعد از رسانه ها بیشترین ارتباط را با مردم دارند، افزود: این ارتباط می تواند تاثیر بسیار خوبی در زمینه فضاسازی و آماده کردن مردم برای اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها ایجاد کند.
وی افزود: مبلغان و روحانیون اعزام شده در جلسات مختلف کارشناسی شرکت کردند و تا کنون نیز با اقشار تاثیرگذار جامعه همچون هیئت های مذهبی، ائمه جماعات، اصناف و بازاری ها جلسات تبلیغی زیادی داشته اند.
وی گفت: مبلغین در هفته های گذشته ابعاد مختلف طرح هدفمندی یارانه ها را به صورت وسیع به گوش مردم رساندند.
معاون بانک مرکزی: روند تورم تا آبان ۱۳۹۰ افزایشی خواهد بود
ندای سبز آزادی: معاون اقتصادی بانک مرکزی ضمن تشریح وضعیت رشد تورم پس از هدفمند کردن یارانهها، مجموع اهمیت شش قلم کالای اصلاحشده در هزینه خانوارها را بر اساس سال پایه ۱۳۸۳ معادل ۲٫۷۱ درصد هزینههای خانوار عنوان کرد و گفت: «روند تورم سالانه تا آبانماه سال ۹۰ افزایشی و پس از آن کاهنده خواهد بود».
به گزارش ایسنا، حسین قضاوی با بیان اینکه اثر تکانه قیمتی که با هدفمند کردن یارانهها ایجاد میشود را ابتدا باید در ضریب اهمیت حاملهای انرژی که قیمت آنها اصلاح شده است در هزینههای خانوار جستوجو کرد، افزود: «اینکه این ضریب اهمیت در شاخص بهای کالا و خدمات بانک مرکزی که با توجه به سال پایه ۱۳۸۳ محاسبه میشود، چه ارزشی دارد باید مورد توجه قرار بگیرد».
او در ادامه به آمار و ارقامی در این زمینه اشاره کرد و گفت: «در سبد کالای مصرفی خانوار، به طور متوسط هر خانوار ایرانی ۰٫۹۶ درصد از هزینههایش را به بنزین اختصاص میدهد، ۰٫۶۳ درصد را به برق، ۰٫۵۸ درصد از هزینهها به مصرف گاز انشعاب شهری برای مصارف خانگی میرسد، ۰٫۰۷ درصد متعلق به مصرف نفت سفید است، ۰٫۰۳ درصد نفت گاز و ۰٫۴۴ درصد هم به هزینههای انشعاب آب اختصاص مییابد. بر این اساس مجموع اهمیت این شش قلم کالا در هزینه خانوارها ۲٫۷۱ درصد است».
وی ادامه داد: «در واقع به طور متوسط ۲٫۷۱ درصد کل هزینههای خانوار با سبد کالای مصرفی متوسط به این شش فرآورده اختصاص مییابد. بنابراین اثر مستقیم افزایش قیمت این کالاها بر هزینه خانوارها به نسبت پایین است».
معاون اقتصادی بانک مرکزی تاکید کرد: «به عنوان مثال اگر نرخ تورم روند را ۱۰درصد در نظر بگیریم، بر فرض افزایش قیمت ۱۰۰درصدی این شش قلم کالا، ۰٫۳ واحد درصد به این تورم موجود اضافه میشود. یعنی اثر مستقیم تکانه قیمتی با فرض تورم ۱۰درصدی، نرخ تورم را به ۱۰٫۳ درصد خواهد رساند».
قضاوی در عین حال اضافه کرد: «با این حال باید در نظر داشت که این کالاها به عنوان کالای اساسی بر دیگر فعالیتهای اقتصادی تاثیر مستقیمی دارند. بنابراین باید ارتباط پسین و پیشین آنها با هزاران کالای دیگر را در اقتصاد در نظر گرفت تا بتوان تصویر درستی از تاثیر افزایش قیمت آنها بر افزایش قیمت دیگر کالاها داشت».
به گفته او اگر این اثر غیرمستقیم در نظر گرفته شود این تکانه قیمتی در کوتاهمدت شاخص قیمتها را، بیشتر افزایش خواهد داد.
وی اضافه کرد: «برآورد ما این است تکانه قیمتی ناشی از هدفمند کردن یارانهها، شاخص قیمتها را در اولین ماه اجرا که دیماه است نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش مواجه میکند و نرخ تورم نقطه به نقطه افزایش خواهد یافت اما توجه کنید آنچه که به عنوان نرخ تورم سالانه ملاک قرار میگیرد باید با نرخ تورم نقطه به نقطه ۱۱ ماه قبلش جمع شود و از آن میانگین گرفته شود تا نرخ تورم سالانه به دست بیاید؛ بنابراین این گونه نیست که این تکانه قیمتی در ماه جاری، افزایش مشابهی در نرخ تورم سالانه ایجاد کند».
قضاوی توضیح داد: «با افزایش نرخ تورم نقطه به نقطه، از ماه آینده تورم سالانه روند افزایشی خواهد داشت و طبق برآورد بانک مرکزی، طی یک بازه زمانی یکساله این روند افزایشی به گونهای قابل تحمل تداوم خواهد داشت. روند افزایش نرخ تورم سالانه در آبانماه سال ۹۰ متوقف خواهد شد و از آن موقع سیر کاهنده به خود خواهد گرفت».
وی تاکید کرد: «نکته مهمی که میتواند این نقطه عطف نرخ تورم را به لحاظ زمانی کوتاهتر یا بلندتر کند به موفقیت سیاستهای اجرایی که دولت در قالب بستههای گوناگون در نظر گرفته است بستگی دارد و همین طور به کارایی سیاستهای پولی. در حال حاضر افزایش هزینههای خانوار ناشی از افزایش قیمت حاملها از سوی دولت جبران شده و یارانه نقدی برای برخی دهکها بیش از افزایش قیمت حاملها است».
معاون اقتصادی بانک مرکزی تصریح کرد: «مشابه این سیاستهای حمایتی برای خانوارها؛ برای بنگاههای تولیدی هم در نظر گرفته شده است. بنابراین هر چه میزان موفقیت در اجرای بستههای سیاستی بیشتر باشد میتواند به این امر کمک کند که این تکانه قیمتی به افزایش پایدار نرخ تورم منجر نشود و صرفا یک افزایش مقطعی کوتاهمدت و ملایم باشد. سیاستهای فعلی به صورت جامع در نظر گرفته شده است اما اجرای آنها بسیار مهم است».
قضاوی در پاسخ به این سوال که میزان افزایش قیمت حاملهای انرژی و آب و تاثیر مستقیم آنها بر سبد خانوار مشخص شده، بانک مرکزی چه میزان تورمی را برای این مرحله از اصلاح قیمتها پیشبینی میکند؟ گفت: «البته میزان دقیق اصلاح قیمتها از شنبهشب مشخص شده است و برآوردهای کمی دقیقتر نیازمند تحلیل علمی بیشتری است. اما نکته مهم این است که این تکانه قیمتی که با سیاستهای جانبی فراگیر و جبرانی همراه است، هر چه ملایمتر باشد تاثیر پایدار کمتری در نرخ تورم ایجاد خواهد کرد».
--
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر