جزئیات تازه ای از قاچاق گسترده مواد مخدر به اروپا توسط سپاه پاسداران
چند ماه پیش که 25 عضو یک شبکه بزرگ قاچاق مواد مخدر در جمهوری آذربایجان دستگیر شدند دستکم 8 نفر از آنها کارمندان محلی سفارت ایران در باکو بودند که به عضویت در فعالیت های برون مرزی سپاه پاسداران اعتراف کردند و مدارک هویتی آنها هم بر این امر گواهی می داد. در همین حال دولت ایران با اصرار خواستار استرداد این متهمان به تهران شد تا آنان را به اشد مجازات محکوم کند و حتا وعده اعدام آنان را داد. دولت باکو سرانجام متهمان را به تهران تحویل داد اما چندی بعد همین افراد مجددا در جمهوری آذربایجان بازداشت شدند و هم پیمانی سپاه و سفارتخانه های ایران در قاچاق عمده مواد مخدر به اروپا از همیشه آشکار تر گردید.
خبرنگاران سبز/کارشناسان ایران سبز: خبر قاچاق گسترده مواد مخدر توسط باندهای وابسته به سپاه پاسداران ، برگ سیاه دیگری را به پرونده فساد سازمان یافته حکومت ایران اضافه کرد. پیش از این اخبار فراوانی از تجارت های غیر قانونی ، اسکله های مخفی، قاچاق سلاح و نیز پولشویی توسط سپاه پاسداران منتشر شده بود اما آشکارشدن نقش سپاه در تجارت کلان مواد مخدر پرونده جدیدی را در باره این گروه مافیایی می گشاید. همچنین بر اساس گزارش اخیرکارشناسان ایران سبز ، شواهد آشکار و غیر قابل انکاریدیگری از فعالیت های تبهکارانه سپاه پاسداران در توزیع مواد مخدر به دست آمده که در ادامه به آن اشاره می شود.
در گزارش کارشناسان ایران سبز آمده : ماجرا از آنجا آغاز شد که عکس های ماهواره ای نشان از افزایش 15 درصدی کشت خشخاش در افغانستان داشتند اما عرضه متفرقه مواد در بازارهای داخلی این کشور به کمتر از 60 درصد کاهش یافته بود. همین موضوع نشان می داد مشتری بزرگی به عرصه خرید و توزیع مواد مخدر افغانستان وارد شده که امکانات سیاسی و اقتصادی پیشبرد این تجارت فاسد را در اختیار دارد.
پیگیری های بعدی نشان داد که سپاه پاسداران خریدار بزرگ تریاک افغانستان است و با بهره گیری از 2 شبکه بزرگ قاچاق زمینی و هوایی درآمدهای میلیاردی را نصیب خود می سازد. به این منظور دو لابراتوار مجهزتولید هروئین در گناباد و گنبد کاووس راه اندازی شد و لابراتوار سوم
نیز در آذرشهر گشایش یافت.
نخستین گروه شبکه قاچاق ، مواد مخدر تهیه شده را از طریق خراسان به تاجیکستان منتقل می کرد و از آنجا با استفاده از چمدانهای بزرگ با باندرول های دیپلماتیک به قبرس و بخارست انتقال می دادند. شبکه دوم نیز با استفاده از کامیون ، مواد مخدر را از خراسان و استانهای شمالی به آذربایجان می رساند و از طریق جمهوری آذربایجان به شکل زمینی محموله را به اروپا منتقل می کرد.
اسناد موجود نشان می دهد که این دو مسیر از سالها پیش مورد استفاده قرار گرفته بود و از سال 2006 محموله های مواد مخدر تا 500 کیلو را بصورت هوایی و محموله های زمینی را تا 4 تن از این طریق به اروپا عبور داده بودند. همین امر سبب شد تا میزان قاچاق تریاک به اروپا از طریق جمهوری آذربایجان در سال 2009 به حدود 10 تن افزایش یابد و در سال 2010 سپاه پاسداران رکورد خود را شکست و توانست بالغ بر 2800 کیلوگرم مواد مخدر را از طریق هوایی وحدود 19 تن را از طریق زمینی به اتحادیه اروپا قاچاق کند. طبق برآورد کارشناسان اقتصادی سود ناشی از قاچاق این میزان مواد مخدر بالغ بر چهار و نیم میلیارد دلار تخمین زده می شود.
به گزارش کارشناسان ایران سبز نقش برخی سفارتخانه های دولت ایران در پشتیبانی از این اقدام سپاه کاملا آشکار است زیرا برای رشوه های پرداختی به بعضی واسطه ها که گاهی به 250 تا 300 میلیون یورو افزایش یافته از پوشش دیپلماتیک استفاده شده است. رشوه هایی که حتی باعث بروز تنش در بین مقامهای دولت باکو شد.
چند ماه پیش که 25 عضو یک شبکه بزرگ قاچاق در جمهوری آذربایجان دستگیر شدند دستکم 8 نفر از آنها کارمندان محلی سفارت ایران در باکو بودند که به عضویت در فعالیت های برون مرزی سپاه پاسداران اعتراف کردند و مدارک هویتی آنها هم بر این امر گواهی می داد. در همین حال دولت ایران با اصرار خواستار استرداد این متهمان به تهران شد تا آنان را به اشد مجازات محکوم کند و حتا وعده اعدام آنان را داد. دولت باکو سرانجام متهمان را به تهران تحویل داد اما چندی بعد همین افراد مجددا در جمهوری آذربایجان بازداشت شدند و هم پیمانی سپاه و سفارتخانه های ایران در قاچاق عمده مواد مخدر به اروپا از همیشه آشکار تر گردید. اینجا بود که دولت آمریکا با فشار به دولت آذربایجان از استرداد مجدد این مجرمان به دولت ایران ممانعت بعمل آورد.
همزمان با این رویدادها محموله های بزرگ متعلق به سفارتخانه های ایران در قبرس توسط گمرک هوایی این کشور کشف شد که توسط باندرول های دیپلماتیک پلمپ شده بود و حاوی دهها کیلو گرم هروئین خالص بودند. سفارت جمهوری اسلامی در آذربایجان که در این باره مورد پرسش قرار گرفت اتفاق پیش آمده را یک تقلب از سوی باندهای قاچاق عنوان کرد و مدعی شد که محموله سفارت در بین راه با این چمدانهای هروئین عوض شده است ! ادعایی که با توجه به بررسی های قبلی و شواهد موجود بیشتر به یک داستان مضحک شبیه است تا یک پاسخ سیاستمدارانه.
--
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر