تورم بزرگ در راه است
ندای سبز آزادی: بانک مرکزی اعلام کرد:" با رشد 6/24 درصدی سالانه، نقدینگی به 270 هزار میلیارد تومان رسید."
بنا به اعلام بانک مرکزی ایران، در تازهترین اتفاق، حجم نقدینگی در پایان آذرماه سال 89 نسبت به دوره مشابه سال قبل با رشدی معادل 6/24 درصد به 270 هزار و 676 میلیارد و 61 میلیون تومان رسید.
بنابر آمار بانک مرکزی مقایسه حجم نقدینگی حد فاصل آذر 88 تا 89 حاکی از آن است که به بیش از 53 هزار میلیارد تومان به حجم نقدینگی کشور در نهمین ماه سال گذشته اضافه شده است. گزارشهای بانک مرکزی حجم نقدینگی در پایان آذر سال 88 را 217 هزار و 191 میلیارد تومان برآورد کرده است.
این افزایش حجم نقدینگی به زودی تورمی دور از انتظار را نشان خواهد داد، چرا که نقدینگی همیشه تورم را به دنبال خواهد داشت.
در حالی که دولت تاکنون انفجار نقدینگی در کشور به دلیل سیاستهای اقتصادی خود را تکذیب میکرده و حتی کارشناسان نگران از انفجار تورمی به دلیل افزایش شدید نقدینگی را به کارشکنی در مقابل دولت متهم میکردند، گزارشهای رسمی نشان داد که نگرانیهای کارشناسان کاملاً واقعی بوده است.
تجربه نشان داده است که تورم با نقدینگی نسبت مستقیم دارد و با این افزایش نقدینگی به زودی باید منتظر تورمی غیرقابل کنترل باشیم اما آنچه اکنون ما در واقعیت در مورد تورم می بینیم با آمارهای رسمی بانک مرکزی تفاوت دارد.
ترکیب نقدینگی در پایان آذرماه سال گذشته براساس گزارش جدید حکایت از آن دارد که از 270 هزار میلیارد تومان موجود، بیش از 206 هزار میلیارد تومان آن به صورت شبه پول و حدود 64 هزار میلیارد تومان آن در قالب پول در حال گردش در اقتصاد کشور است.
هرچند شاید اکنون آثار این تورم را شاهد نباشیم اما اثر رشد نقدینگی با سطح عمومی قیمتها ملازمه نزدیکتر دارد. تجربه سالهای گذشته هم نشان داده افزایش رشد نقدینگی در دورههای قبل حداقل با یک بازه زمانی یک ساله آثار خود را هویدا کرده است.
برای نمونه در سال 85 در حالی که رشد نقدینگی از 39 درصد فراتر رفت، پرونده نرخ تورم با 9/11 درصد بسته شد؛ اما در سال 86 بهرغم آنکه نرخ رشد نقدینگی نسبت به سال قبل 7/27 درصد بود، نرخ تورم از 18 درصد فراتر رفت. نرخ رشد نقدینگی 1/15 درصد در سال 87 نیز نتوانست مرهمی بر افزایش قیمتها باشد؛ زیرا در شرایطی که دولت تلاش کرد از آهنگ رشد نقدینگی بکاهد، شاخص کل قیمتها از 4/25 درصد عبور کرد.
آنچه امروز با تاخیر از سوی بانک مرکزی منتشر شده، گویای تداوم رویههای انبساطی پولی است. نرخ رشد نقدینگی در پایان شهریور سال گذشته نسبت به اسفند 88 معادل 9/10 درصد بوده، در حالی که این نرخ در پایان همین دوره و در مقایسه با ماه مشابه سال قبل 4/23 درصد اعلام شده است. بنابراین باید منتظر بود در سال جاری آثار این رشد نمایان شود.--
سبز مي مانيم، تا هميشه
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر