۱۳۹۰ دی ۲۴, شنبه

جمهوری اسلامی به نماینده پارلمان آلمان اجازه ملاقات با دو زندانی عقیدتی را نداد

 
 

Sent to you by Protester via Google Reader:

 
 


جـــرس: به گزارش منابع بین المللی، رئیس کمیسیون حقوق بشر پارلمان آلمان که به منظور بررسی وضعیت عبدالفتاح سلطانی و کشیش یوسف ندرخانی به ایران سفر کرده بود، بدون اینکه اجازه ملاقات با این دو زندانی را پیدا کند به آلمان باز گشت.


به گزراش خبرگزاری آلمان، «تام کونیگز»، رئیس کمیسیون حقوق بشر پارلمان آلمان به قصد پیگیری وضعیت دو زندانی عقیدتی عبدالفتاح سلطانی و کشیش یوسف ندرخانی از تاریخ سوم تا هفتم ژانویه، ۱۳ تا ۱۷ دی به ایران سفر کرده بود اما مقامات جمهوری اسلامی اجازه دیدار او با این دو زندانی را ندادند.


به گفته‌ی یک مقام آگاه با آنکه قبل از سفر "تام کونیگز"، دولت ایران موضع مناسبی ابراز کرده و قول همکاری با او را داده بود اما در طول اقامت وی در ایران هیچگونه همکاری‌ای برای ملاقات با این دو زندانی به عمل نیامد و او بدون نتیجه به آلمان بازگشت.


کونیگز در بیانیه‌ای که بعد از بازگشتش به آلمان منتشر کرده، نوشته است: "حکومتی که به آن می‌بالد که شأن و جایگاه انسان را بسیار ارج می‌نهد و کنوانسیون‌های بین المللی در مورد حقوق شهروندی و حقوق سیاسی را امضا کرده، قاعدتا نباید مشکلی داشته باشد که از زندانیان بازدید به عمل آید. اما الان نگرانی من نسبت به وضعیت عبدالفتاح سلطانی و یوسف ندرخانی با وجود سفر به ایران همچنان پابرجا باقی مانده است."


عبدالفتاح سلطانی وکیل و عضو کانون مدافعان حقوق بشر ایران است. وی از تاریخ ۱۹ شهریور ۱۳۹۰ در زندان اوین به سر می‌برد. اتهامات او شرکت در تاسیس "کانون مدافعان حقوق بشر ایران"، دریافت جایزه حقوق بشر شهر نورنبرگ آلمان و مصاحبه با رسانه‌ها درباره وضعیت موکلانش است.


شهر نورنبرگ جایزه حقوق بشر سال ۱۳۸۷ خود را به سلطانی داد و دلیل آن را دفاع این حقوقدان ایرانی از اصول اولیه حقوق بشر در سرزمین‌اش، با وجود مخاطرات امنیتی‌ای که جانش را تهدید می‌کند، اعلام کرد.


اما عبدالفتاح سلطانی اجازه خروج از کشور را برای شرکت در مراسم اعطای جایزه نیافت. به جای او همسرش، معصومه دهقان، جایزه را دریافت کرد. خانم دهقان نیز در ۱۴ تیرماه ۱۳۹۰ بازداشت شد و به او در ارتباط با دریافت جایزه نورنبرگ اتهام "تبلیغ علیه نظام" زده شد.


جلسه دادگاه عبدالفتاح سلطانی، روز شنبه (۱۰ دی / ۳۱ دسامبر) در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباسی تشکیل شد.


عبدالفتاح سلطانی در جلسه دادگاه گفت که تاکنون اجازه نیافته پرونده و کیفرخواست خود را ببیند. وی از قاضی دادگاه درخواست کرد، جلسه دفاع اصلی از وی به زمانی موکول شود که پرونده را خوانده باشد. قاضی پیرعباسی با درخواست عبدالفتاح سلطانی موافقت کرد.


ندرخانی در خطر اعدام
کشیش یوسف ندرخانی از مهر ماه سال ۱۳۸۸ در شهر رشت زندانی است. دادگستری استان گیلان، ابتدا او را به اتهام "ارتداد" به اعدام محکوم کرده بود. رای صادره برای بررسی به دیوان عالی کشور فرستاده شد. دیوان عالی کشور حکم اعدام کشیش یوسف ندرخانی را بررسی کرد و عدم اجرای حکم اعدام او را منوط به "توبه" این کشیش دانست.


آخرین جلسه محاکمه کشیش یوسف ندرخانی چهارشنبه ۶ مهر در شهر رشت برگزار شد. محمدعلی دادخواه وکیل وی پس از برگزاری این دادگاه به دویچه‌وله گفته بود: "در این جلسه رئیس دادگاه از ندرخانی در خواست کرد که توبه کند ولی وی توبه نکرد."


پیشتر دفتر صدراعظم آلمان با احضار کاردار سفارت ایران خواستار لغو "فوری"حکم اعدام کشیش‌ندرخانی شده بود. به گفته سخنگوی دفتر آنگلا مرکل، آلمان با احضار مرتضی تهرانی، کاردار سفارت ایران مراتب اعتراض خود را نسبت به حکم اعدام برای یوسف ندرخانی اعلام کرد.
 


 
 

Things you can do from here:

 
 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر