عکس - آخرین خیرها از قتل مشکوک دکتر رامین پوراندرجانی، پزشک وظیفه بازداشتگاه کهریزک
نکته: منتظر باشید تا تصویر (تصاویر) بارگذاری شوند. اگر تصاویر را مشاهده نکردنید، در جیمیل دکمه Display Images Bellow را بزنید. اما اگر باز هم ندیدید، ناراحت نباشید، ما همه را برایتان، ضمیمه (attach) ایمیل نیز کرده ایم (بخش انتهایی ایمیل را ببینید).
در این ایمیل خبرهای مختلف از سایهای مختلف در مورد قتل مشکوک شهید رامین پوراندرجانی، پزشک وظیفه بازداشتگاه کهریزک را می می بینید. دکتر پوراندرجانی مهم ترین شاهد جنایات کهریزک به شمار می رفت و قتل مشکوک این پزشک، بخشی مهمی از جنایات کهریزک را برای همیشه نا گفته نگه داشت. عکسهایی از این شهید نیز در ادامه آمده اند. گزارش های دریافتی از شهر تبریز حاکی از آن است که توده ای خشم و ناراحتی این شهر را در بر گرفته است.
- گزارش تکمیلی «موج سبز آزادی» درباره مرگ مشکوک پزشک وظیفه کهریزک و افزایش نگرانیها در مورد امنیت سایر شاهدان عینی: علت مرگ: شهادت در دادگاه علیه مجرمان اصلی کهریزک
- مرگ مشکوک دکتر رامین پوراندرجانی؛ ایست قلبی، خودکشی یا ...؟
- رامين پوراندرجاني , پزشكي كه محسن روحالاميني را 2 روز قبل از شهادت ويزيت كرده بود
- جزئيات مرگ مشكوك پزشك بازداشتگاه كهريزك و تكذيب خبر خودكشي وي
- دستور دادستان تهران برای رسیدگی به پرونده مرگ پزشک کهریزک
در حالیکه کمتر از یک هفته از مرگ مشکوک دکتر رامین پوراندرجانی، پزشک وظیفه بازداشتگاه کهریزک میگذرد، سوالات و ابهامات جدی در مورد علت مرگ وی همچنان بیپاسخ باقی مانده است. به گزارش خبرنگار موج سبز آزادی، مرحوم رامین پوراندرجاني پیش از مرگش در جلسه كميته ويژه مجلس جزئيات مرگ شهيد روح الاميني و جنايات كهريزك را فاش كرده بود و به همین دلیل زنده ماندن پزشک وظیفه کهریزک به معنای فاش شدن نام بسیاری از عاملان جنایتهای مخوف بازداشتگاه کهریزک بود. دوستان و خانواده مرحوم رامین پوراندرجانی، پزشک وظیفه زندان کهریزک میگویند: رامین در جلسهای با حضور اعضای کمیته ویژه رسیدگی به وضعیت آسیبدیدگان حوادث پس از انتخابات و برخی از نمایندگان کمیسیون امنیت ملی مجلس، جزئیات جنایات کهریزک و شهادت محسن روح الامینی را فاش کرده بود و پس از آن نیز به شدت نسبت به امنیت جانی خود نگران بود.
بر اساس اخبار دریافتی خبرنگار موج سبز آزادی از منابع آگاه و موثق در مجلس هشتم و خانواده و دوستان مرحوم رامین پوراندرجانی، نمایندگان مجلس در کمیته ویژه بررسی حوادث پس از انتخابات هنگامی که از رامین پوراندرجانی در مورد نحوه شهادت محسن روح الامینی سئوال میکنند، با پاسخهای تکاندهنده وی مواجه میشوند. پزشک وظیفه درگذشته کهریزک در آن دیدار، محل شهادت محسن روحالامینی را بازداشتگاه کهریزک و علت شهادت او را بر اثر شکنجه در زندان عنوان میکند و میگوید: «محسن را با وضعیت اسفباری بعد از شکنجههای جسمی شدید دو روز قبل از مرگش نزد من آورده بودند. حال جسمی او بسیار وخیم بود و امکانات پزشکی من هم بسیار محدود، ولی آنچه توانستم برای نجات وی کردم. در همان زمان بود که از سوی مسوولان کهریزک تهدید شدم که در صورت توضیح علت جراحتهای وارده بر مجروحان کهریزک از ادامه زندگی باز خواهم ماند».
این شهادت مرحوم پوراندرجانی در حضور اعضای کمیته ویژه مجلس در حالی عنوان شده بود که مسئولان نیروی انتظامی به دروغ به کمیته ویژه مجلس گفته بودند که پزشک بازداشتگاه کهریزک، ابتلای روح الامینی به مننژیت را تایید کرده است.
موج سبز آزادی و سایر رسانههای داخلی در روزهای پس از شهادت محسن روحالامینی خبر داده بود که مسئولان نیروی انتظامی بعد از بازدید از کهریزک و قبل از ارائه گزارش خود از این بازداشتگاه به مجلس از این پزشک وظیفه کهریزک خواسته بودند که دلیل شهادت محسن روح الامینی را ابتلا به مننژیت عنوان کند. اما لازم به توضیح است که رامین پوراندرجانی حاضر به انجام این کار نشد و به بازگویی وقایع ناگوار بازداشتگاه کهریزک برای نمایندگان ملت پرداخت. بخشی از گفتههای شهید پوراندرجانی که در بالا ذکر شد، یکی از مهمترین بخشهای گزارش قرائت نشده کمیته ویژه مجلس هم هست که با فشار مسئولان نیروی انتظامی و قضائی و افرادی چون احمدیمقدم، مرتضوی و رادان تاکنون اجازه انتشار پیدا نکرده است و با مرگ مشکوک این پزشک، بر احتمال سانسور و حذف آن بخش از اظهارات او از گزارش اصلی افزوده میشود. دلیلی که میتواند انگیزه کافی برای به قتل رساندن وی را نیز فراهم کند.
تارنمای نوروز در خبری که از مرگ مشکوک پزشک وظیفه کهریزک منتشر کرد، خبر بازداشت وی توسط نیروی انتظامی قبل از مرگش را نیز آورده بود. گفتنی است مرحوم رامین پوراندرجانی بعد از بازداشت توسط نیروی انتظامی، بارها به دوستان نزدیک خود گفته بود که احتمال قتل وی به علت اطلاع از جنایتهای کهریزک وجود دارد. او همچنین گفته بود که برای شهادت دروغ در مورد آنچه در کهریزک رخ داده است تحت فشار است اما بنابر اظهارات خانواده این مرحوم، او قصد داشت در دادگاه بر علیه مجرمان کهریزک شهادت دهد. او این نکته را به دوستان و خانواده خود گفته بود و به همین دلیل هم نسبت به جان خود بیمناک بود.
این پزشک وظیفه، با تمام بیمناکی از جان خود به خاطر تهدیدهای صورتگرفته، در روز سهشنبه در استراحتگاه خود در ساختمان بهداری نیروی انتظامی فوت میکند و دلیل مرگ وی سکته قلبی تشخیص داده میشود. پزشکی قانونی معمولا در مواردی که علت مرگ سکته قلبی تشخیص داده میشود، در صورت درخواست خانواده مرحوم، دستور کالبدشکافی را صادر میکند. اما این حق از خانواده مرحوم پوراندرجانی به دلایل نامعلوم سلب میشود. علاوه بر این، پیکر این پزشک وظیفه تبریزی بر خلاف عرف معمول خاکسپاری که معمولا تغسیل و تکفین در محل دفن(تبریز) صورت میگیرد، مراحل تغسیل و تکفین مرحوم پوراندرجانی در تهران انجام میشود و سپس جنازه تحت تدابیر شدید امنیتی برای دفن به تبریز منتقل میشود. شست و شو، غسل و کفن کردن جسد این پزشک وظیفه در تهران و دفن وی در تبریز تحت شرایط شدید امنیتی و همچنین عدم اجازه به خانوادهاش برای کالبد شکافی جسد، از جمله موارد ابهام برانگیز این پرونده است که نیروی انتظامی و مقامات قضایی تاکنون دلایل قابل قبولی برای آن ارائه ندادهاند.
با توجه به شواهد فوق و واقف بودن به این امر که از دولت و قوه قضائیه مبنی بر آشکارکردن آنچه که در کهریزک بر جوانان بیگناه کشورمان آمده است، نمایندگان مجلس، به ویژه اعضای کمیسیون امنیت ملی و اعضای کمیته ویژه هستند که باید پاسخگوی موارد ابهام این پرونده باشند.
از این رو نمایندگانی که مسوولیت رسیدگی به تخلفات کهریزک را دارند و به خصوص آقایان علی لاریجانی، رئیس مجلس و بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی باید پاسخ دهند که:
۱- تاخير طولاني در قرائت گزارش كميته ويژه و عدم برگزاري دادگاه متهمان كهريزك ، به چه علت و با فشار چه اشخاص و نهادهايي بوده است و ارتباط مرگ مرموز شهید پوراندرجاني با اين تاخيرها و خصوصا متن قرائت نشده گزارش كميته ويژه مجلس چيست؟
۲- با توجه به حضور و شهادت دادن مرحوم پوراندرجاني در جلسه كميسيون امنيت ملي و كميته ويژه و با توجه به اينكه بارها اين مرحوم قبل از مرگ نسبت به عدم امنيت جاني خود هشدار داده بود، چرا از وي محافظت نشد و او همچنان در اختيار نيروي انتظامي كه مقامات عالي آن از متهمان اصلي پرونده جنايات كهريزك هستند، قرار داشت تا شب هنگام، در سن 26 سالگي و در خواب سكته داده شود؟
۳- در حالي كه خانواده اين مرحوم ساكن تبريز هستند و او نیز در نهایت در تبريز دفن شده است، علت برگزاري مراسم تغسیل و تکفین در تهران چه بوده است؟
۴- علت مخالفت مقامات امنيتي با كالبدشكافي جنازه اين مرحوم توسط پزشكان مستقل و حتي پزشكي قانوني که از حقوق مسلم خانواده متوفی بوده است چيست؟
۵- اگر شهيد پوراندرجاني به مرگ طبيعي فوت شده است چرا و به چه دليل مراسم ترحيم وي با حضور نيروهاي امنيتي و در شرايطي غيرعادي برگزار شده است به طوریکه حتی دوستان نزدیک متوفی هم جرات حضور در مراسم تدفین را پیدا نکردهاند؟
۶- ارتباط مرگ مشكوك مرحوم دكتر رامين پوراندرجانی با متهمان اصلي جنايات شكنجهگاه كهريزك و به طور مشخص احمدي مقدم فرمانده نيروي انتظامي، رادان جانشين فرمانده اين نيرو و مسئول بازداشتگاه كهريزك و سعید مرتضوي دادستان وقت تهران كه متهمان با دستور وي و معاونانش قاضي حداد و قاضي حيدري فر به كهريزك منتقل شده اند ،چيست؟
۷- آيا شباهت عجيب نحوه اعلام شدن مرگ اين جوان۲۶ ساله يعني ايست قلبي در هنگام خواب با قتلهاي سياسي در سالهاي گذشته، سوال برانگيز نيست؟
در انتهاي اين گزارش لازم است اين هشدار به مسئولان قضايي داده شود كه جان تعدادي ديگر از سربازان وظيفه حاضر در زندان كريزك كه از شاهدان عيني جنايات بودهاند و خصوصا يكي از اين سربازها كه پس از مشاهده عيني جنايات از حضور در كهريزك امتناع و از سربازي فرار كرده، در خطر جدی است و ممكن است هر كدام از اين افراد نيز به سرنوشت دكتر رامين پوراندرجاني مرحوم دچار شوند، هنگام خواب سکته داده شوند و يا همانند تهديدهاي متعدد زندانيان سيلسي که بارها از زبان سعید مرتضوي تکرار شده است، در یک تصادف ساختگي کشته شوند. این سخن قاضی مرتضوی را بسیاری از فعالان سیاسی خوب به یاد میآورند که همواره میگوید: آمار تصادفات رانندگی در ایران بالاست و خانواده شما هم میتواند یکی از این جان باختگان حوادث رانندگی باشد!
بعد از انتشار گزارش قتل يا خودكشي، رامين پوراندرجاني، پزشك 26 ساله بازداشتگاه كهريزك كه روز گذشته منتشر شد، اطلاعات جديدي در مورد اين قرباني جديد تيم تهديد و ترور قوه قضائيه و نيروي انتظامي به دست آمده است.
براساس گزارش هاي موثق دريافتي، رامين پوراندرجاني روز سهشنبه در استراحتگاه خود در ساختمان بهداري نيروي انتظامي تهران بزرگ فوت ميكند و علت فوت وي توسط مقامات مسئول، سكته قلبي در خواب عنوان ميشود. اين دكتر وظيفه تعدادي از قربانيان شكنجه در بازداشتگاه كهريزك را ويزيت كرده بود، از جمله اين قربانيان شهيد محسن روحالاميني است كه دو روز قبل از شهادت توسط اين پزشك وظيفه ويزيت شده و وي از ابعاد بلايايي كه بر سر اين شهيد جنبش سبز آمده بود، مطلع گشته بود.
او همچنين پس از شهادت روحالاميني، يك هفته بازداشت ميشود تا اعلام كند كه روحالاميني به علت ابتلا به مننژيت فوت كرده است؛ درحاليكه گزارش مستند پزشكي قانوني علت فوت را اصابت ضربه به سر اين شهيد جنبش سبز عنوان كرده بود. پوراندرجاني، بعد از انتشار گزارش پزشكي قانوني به قيد ضمانت آزاد ميشود، اما چندين بار توسط بازرسي كل ناجا، دادسراي نظامي و شوراي انتظامي پزشكي قانوني كشور مورد بازجويي قرار ميگيرد و به علت آگاهي كامل از جزئيات آنچه كه در كهريزك اتفاق افتاده بود از طرف افراد ناشناس بارها براي عدم انتشار حقايق اين بازداشتگاه تهديد ميشود تا مبادا دخالت مستقيم سران نظامي و قضائي كشور را در اين بازداشتگاه فاش كند.
دكتر پوراندرجاني، اتفاقات كهريزك را قبل از مرگ، براي عده معدودي از دوستانش بيان كرده و ميگويد كه نسبت به امنيت جاني خود نيز اظهار ترس ميكند تا اينكه ناگهان خبر مرگ او منتشر ميشود. با اينكه علت مرگ پوراندرزجاني، سكته قلبي عنوان شده به خانواده او اجازه كالبدشكافي داده نميشود و مراسم تشيع جنازه وي نيز تحت تدابير شديد امنيتي برگزار شد؛ به طوري كه بسياري از دوستان نزديك اين دكتر وظيفه جرات حضور در مراسم تشيع جنازه او را پيدا نكردند.
اقدامات امنيتي صورت گرفته، اين سئوال را ايجاد ميكند كه اگر واقعاً علت مرگ وي سكته قلبي بوده، چرا مراسم تشيع جنازه وي روز پنجشنبه در فضايي به شدت امنيتي در تبريز برگزار شد و چرا اجازه كالبدشكافي به خانواده وي داده نميشود؟ در ماجراي شهادت ندا آقاسلطان نيز مقامهاي مسئول درحالي اين اتفاق را محصول كار خبري رسانههاي خارجي و فعاليت منافقين در ايران اعلام كرده بودند كه حتي حاضر نشدند اجازه برگزاري مراسمي براي وي در يكي از مساجد تهران را بدهند.
گفته ميشود يكي از نمايندگاه تبريز در مجلس شوراي اسلامي مجدانه پيگير بررسي علت فوت اين پزشك بازداشتگاه كهريزك است.
كميته ي گزارشگران حقوق بشر - روز گذشته گزارشهايي راجع به خودكشي پزشك بازداشتگاه كهريزك در برخي از سايتهاي خبري منتشر شد كه در پي تماس با خانواده و نزديكان وي، اين مساله مورد تكذيب قرار گرفت. گزارشي كه در زير ميآيد، شرح مختصري از چگونگي مرگ رامين پوراندرجاني است. گزارشهاي تكميلي متعاقبا ارسال خواهد شد. رامين پوراندرجاني 26 ساله، پزشك وظيفه بهداري نيروي انتظامي تهران، بامداد روز سهشنبه به طرز مشكوكي در استراحتگاه خود در ساختمان فرماندهي بهداري نيروي انتظامي درگذشت، علت فوت وي به خانوادهاش سكته قلبي (در خواب) اعلام شده است. اين درحالي است كه نامبرده هيچگونه سابقه بيماري نداشته و پيش از دستگيري در سلامت كامل بوده است.
دكتر پوراندرجاني كه در دوران حوادث بعد از انتخابات به عنوان پزشك به بازداشتگاه كهريزك منتقل شده بود، تعدادي از قربانيان شكنجههاي اين زندان از جمله محسن روح الاميني را دو روز قبل ازفوتش ويزيت كرده بود. پس از افشاي فوت روح الاميني وي به مدت يك هفته بازداشت شد و براي اعتراف به دست داشتن در مرگ روح الاميني تحت فشار قرار گرفت. ماموران از وي خواسته بودند، اعتراف كند، محسن روح الاميني در اثر قصور پزشكي و تشخيص اشتباه او جان باخته است. با اين وجود اين پزشك جوان حاضر به اعتراف نشد. دكتر پوراندرجاني كه در نتيجه حضورش در كهريزك آگاهي كاملي از جزييات شكنجهها و عاملين آن داشت علاوه بر مراجع قانوني از طرف افراد و نيروهاي ناشناس نيز براي عدم افشاي حقايق و دخالت مستقيم سران نظامي و انتظامي كشور در شكنجههاي بازداشتگاه كهريزك، بارها مورد تهديد و ارعاب قرار گرفت. گفته ميشود خانواده او تهديد شدهاند، در صورت رسانهاي كردن موضوع مرگ فرزندشان، جان فرزند ديگرشان نيز در خطر خواهد بود.
پيكر وي پس از شستشو و انجام مراسم كفن كه در غياب خانوادهاش در تهران انجام گرفته بود با همراهي چند تن از ماموران انتظامي به تبريز منتقل شده و در صبح روز پنجشنبه در فضايي امنيتي تشييع شد.
هم اكنون جنازه وي براي روشن شدن علت دقيق مرگ در اختيار شوراي انتظامي پزشكي قانوني كشور قرار گرفته است. لازم به يادآوري است، محسن روحالاميني نجفآبادي يكي از كشتهشدگان حوادث پس از انتخابات رياستجمهوري دوره دهم است. وي پس از دستگيري در ۱۸ تير، به بازداشتگاه كهريزك منتقل شد. او، چند روز بعد، در مسير انتقال به زندان اوين به دليل شرايط بد جسماني ناشي از استرسهاي فيزيكي، شرايط بد نگهداري، ضربات متعدد و نيز اصابت جسم سخت به بيمارستان منتقل شده و جان سپرد.
روحالاميني كه دانشجوي رشتهٔ كامپيوتر دانشگاه تهران بود در تجمع روز ۱۸ تير ۱۳۸۸ دستگير و به بازداشتگاه كهريزك منتقل شد و در ۱ مرداد جنازهاش به خانوادهاش تحويل داده شد. وي فرزند عبدالحسين روحالاميني دبيركل حزب عدالت و توسعه و از اساتيد دانشگاه علوم پزشكي تهران، مشاور وزير بهداشت و رئيس انستيتو پاستور بود كه پيشتر نيز عضو شوراي مركزي جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي و مشاور انتخاباتي محسن رضايي بود.
دادسرای تهران در بیانیه ای اعلام کرد که پرونده مرگ رامین پوراندرجانی، پزشک بازداشتگاه کهریزک در دادسرای امور جنایی در حال رسیدگی است.
دادسرای عمومی و انقلاب تهران در بیانیه خود گفته است که به دستور دادستان تهران، پرونده ای در باره فوت رامین پوراندرجانی، از پرسنل وظیفه نیروی انتظامی تشکیل شده است.
این بیانیه خاطرنشان می کند که جسد این پزشک، نوزده آبان در محل خدمت او پیدا شده و آزمایش های اولیه کالبد شکافی نشان می دهد که مرگ او به علت مسمومیت نبوده است.
خبر مرگ آقای پوراندرجانی را برای اولین بار سایت های خبری اصلاح طلبان منتشر کردند.
تغییر، پایگاه اطلاع رسانی حزب اعتماد ملی از "خودکشی" و سایت اینترنتی نوروز، نزدیک به جبهه مشارکت ایران اسلامی هم از مرگ این پزشک 26 ساله خبر داد و احتمال "خودکشی یا قتل" او را مطرح کرد.
این گزارش ها حاکی از آن بود که آقای پوراندرجانی از سوی مقامات متهم شده که در زندان کهریزک، مرتکب قصور پزشکی شده است.
این دو سایت اینترنتی گفته اند که آقای پوراندرجانی، دوران خدمت سربازی خود را در بازداشتگاه کهریزک در جنوب تهران که در کوران ناآرامی های پس از انتخابات ریاست جمهوری، مطرح شد، سپری کرده است.
این بازداشتگاه با دستور مستقیم آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران به دلیل "غیر استاندارد بودن" شرایط آن تعطیل شد و متهمان وقایع کهریزک که معرفی نشده اند، قرار است تحت محاکمه قرار گیرند.
مهدی کروبی، دبیرکل حزب اعتماد ملی و یکی از نامزدهای معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری برای اولین بار در نامه ای به اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان رهبری، از شایعات در باره تجاوز به دختران و پسران در بازداشتگاه ها خبر داد.
مقام های مسئول در ایران اظهارات آقای کروبی را رد کرده و برخی افراد و گروه های تندرو خواهان برخورد با آقای کروبی شدند.
مقامات قضایی گفته اند که دادگاه ویژه روحانیت به اتهامات مهدی کروبی رسیدگی می کند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر